Bestill turpakke

Filefjell tredagers vandrepakke

Få med deg de vakreste strekningene langs Kongevegen over Filefjell. I denne pakka vandrer du i kultur- og naturlandskapet fra Østlandet, over fjellet til Vestlandet.

Dag 0

Ankomst til Filefjellstuene. Dere innlosjeres i rekkehytter.

Dag 1 (Øye stavkyrkje - Filefjellstuene 12,3 km, Kvamskleiva 4,7 km)

Øye stavkyrkje - Filefjellstuene er den lengste autentiske strekningen langs Kongevegen og går i flott kulturlandskap fra Vangsmjøsa opp til Filefjell, fra fjellgårder til stølslandskap. Denne dagen kan forlenges ved at en blir kjørt til starten av Kvamskleiva og går denne. Etter Kvamskleiva tar en rutebuss (Filefjellstuene hjelper deg med busstider) videre til Øye stavkyrkje og går så til Filefjellstuene.

Dag 2 (Kyrkjestølen-Maristova 10,7 km, Filefjellstuene-Kyrkjestølen 7 km)

Vi kjører dere til Kyrkjestølen hvor dere vandrer over fjellet til Maristuen. Hele dagen går dere på den originale Kongeveien fra 1793 som går rett frem over fjellet. Vi henter dere på avtalt tidspunkt på Maristuen og kjører dere tilbake til Filefjellstuene. Kan forlenges ved at en går rett fra Filefjellstuene om morgenen.

Dag 3 (Vindhella 2,7 km, Sverrestigen 1,9 km, Øygardsvegen 2,6 km, Galdane 4,4 km) Hjemreise

Vi kjører dere ned til Borgund stavkyrkje. Ta gjerne en omvisning i stavkirka, henvend dere til besøkssenteret (ikke inkl.). Turen starter rett ved kirka og går over Vindhella, det er her de oppmurte hårnålssvingene man ser på bilder fra Kongevegen befinner seg. I enden av Vindhella kan en velge å gå tilbake langs Sverrestigen tilbake til Borgund stavkyrkje, eller gå videre nedover Øygardsvegen og strekningen Galdane og besøke den restaurerte husmannsplassen Galdane. Vi henter dere igjen ved stavkirka eller ved Seltun (enden av Galdane) etter avtale. Velger du Vindhella - Sverrestigen så blir det 4,6 km, Vindhella, Øygardsvegen og Galdane blir 10,7 km.

Avreise Filefjellstuene etter dagens vandring eller legg til flere overnattinger.

Pakka inkluderer:
Tre netter på Filefjellstuene i hytter og tre vandredager. Frokost, stor matpakke. Transport til og fra de ulike strekningene. 

Priser per person 2024:
Kr. 3 240,- per person (min. 4 pers.)
Kr. 3 990,- per person (min. 2 pers)
Kr. 5 690,- per person om du reiser åleine

Priser inkl. middager:
Kr. 5 265,- per person (min. 4 pers.)
Kr. 6 015,- per person (min. 2 pers)
Kr. 7 715,- per person om du reiser åleine
(middag serveres kl. 19.00 hver dag)

Ankomst:
Når vil du komme? Finn dagar det passar for deg og skriv e-post til oss.

Bestill her: info@visitkongevegen.no

 

Ansvarleg
Filefjellstuene/TyinFilefjell
Send e-post