Dette skjer langs Kongevegen 2022

A tribute to ABBA & Boney M
02.-04. juni 2022
Lærdal Ferie- og Fritidspark

A tribute to ABBA & Boney M

Det er nesten 30 år sidan begge desse kultbanda braut opp, men fortsatt kan me høyra songane deira vert spelt på radioen. «A tribute to ABBA & Boney M» er eit to timar langt festshow som tek publikum med på ei reisa attende til 70-talet.
I den fyrste delen av showet vil låtane til ABBA som «Waterloo», «Mamma Mia», «Take a Chance on Me» og «Dancing Queen» bli presentert av ei gruppe som ikkje berre liknar svenskane visuelt, men syng òg som sine skandinaviske idol.
Etterpå vil fire fyrsteklasses artistar presentera den massive hitgruppa Boney M. med eit livleg sceneshow. Kjempehits som «Rivers of Babylon», «Rasputin» og sjølvsagt «Daddy Cool» gjev ein fantastisk atmosfære – og garantert høg stemning! 

 

Les meir
Jørn Hilme-stemnet (1)
10.-17. juni 2022
Valdres

Jørn Hilme-stemnet

Jørn Hilme-stemnet i Valdres er ein av dei eldste folkemusikkfestivalane i landet.

I 2020 hadde festivalen 60-årsjubileum.

Foto: Anne Marte Før

 

 

Les meir
Lærdalsmarknaden (3)
17.-19. juni 2022
Gamle Lærdalsøyri

Lærdalsmarknaden

Velkommen til den største av dei tre friluftsmarknadane i Lærdal; sommarmarknaden med cirka 15.000 besøkande. Under sommermarknaden går det sosiale møtet mellom menneske, underholdning og handel hand i hand.

Lærdalsmarknaden er første gong nemt i 1596 og er den eldste friluftsmarknaden i Norge som framleis er i drift.

Tredje helga i juni 2022 ønsker Foreninga Lærdalsmarknaden velkommen til den 42. marknaden (pauseår grunna pandemien) etter at den historiske marknadstradisjonen vart teken opp att i 1982.

 

Les meir
Jordeplerock (1)
24.-26. juni 2022
Lærdalsøyri

Jordeplerock 2022

Jordeplerock er ein musikkfestival i Lærdal. Ordet «jordeple» er lokal dialekt for poteter og speglar at Lærdal er den store, grøne grøntkommunen på Vestlandet.

Jordeplerock er årets store happening på musikkfronten.

Les meir
Kom Heimatt (1)
07.-10. juli 2022
Lærdal

Kom Heimatt

Sommarens store hending. Lærdøler over heile verda vender heim. Alle andre følger etter. Fest, guiz, rebus og moro for alle.

 

Vinjerock (1)
21.-24. juli 2022
Eidsbugarden

Vinjerock

Vinjerock er musikkfestivalen på Noregs tak - 1060 meter over havet!
Ei god blanding av livlege tonar og artistar frå fjern og nær, aktivitetar, saksopplevingar og veldig mykje kos.

 

Les meir
All you need is love - The Beatles musical
04.-06. august 2022
Lærdal Ferie- og Fritidspark

All you need is love - The Beatles musical

Fornamna John, Paul, Ringo og George åleine seier alt, nemleg Beatles! 40 år har gått sidan desse legenda lagde klassikarar saman. Beatles-musikalen "All you need is love!" fortel historia, alt frå deira musikalske start, til deira siste konsert på taket av eit forretningsbygg i London. 
I produsent Bernhard Kurz sitt show er det ikkje originalane som dukkar opp, men kvartetten «Twist & Shout» med Howard Arthur, Alan LeBoef, John Brosnan og Carmine Grippo. Kledd i like drakter og hårfrisyrar som Beatles gjev dei eit visuelt inntrykk av at det er John, Paul, George og Ringo som faktisk står på scena. I to akter kan me gjenoppleva nokon av dei viktigaste stundene til ei av dei mest kjende gruppene i verda.

Les meir
Maristovadilten (1)
03.-03. september 2022
Kongevegen, Kyrkjestølen, Maristova

Maristovadilten

Den årlege marsjen frå Kyrkjestølen til Maristova for heile familien. Marsjen går på delstrekninga Kyrkjestølen-Maristova, toppen av Filefjell.
(Foto: Jan Chr. Jerving)

 

Les meir
Galdane Rundt (1) (1)
17.-17. september 2022
Kongevegen, Galdane, Seltunåsen

Galdane Rundt

Det årlege, populære terrengløpet på Kongevegen. Følger samme rute som delstrekninga Galdane og rundturen Galdane-Seltunåsen.
(Foto: Jan Chr. Jerving)

 

Les meir
Haustmarknaden (2)
24.-25. september 2022
Gamle Lærdalsøyri

Haustmarknaden

Den andre av tre friluftsmarknadar i året på gamle Lærdalsøyri.

I samarbeid med Smak av Sogn arrangerar Lærdalsmarknaden haustmarknad med bugnande grønsakstorg med over 40 slag grønsakssortar og rikeleg med sesongvarer som spekemat, lefsekling, geitost, honning, sild, rakfisk, most, kanelsnurr, varme klede og skinnfellar.
Og alt anna du treng til vinteren.

Haustens folkefest på Vestlandet!

Les meir
Julemarknaden i Lærdal (1)
19.-19. november 2022
Gamle Lærdalsøyri

Julemarknaden i Lærdal

Den siste av tre dei tre utandørsmarknadane i Lærdal er julemarknaden. I det koselege trehusmiljøet gamle Lærdalsøyri. Dette er det næraste du kjem «Jul i Skomakergata».

Les meir